A nagy tanítók...

A nagy tanítók...

Nagyon régen írtam, viszont ma elgondolkodtató olvasmány került a szemem elé. Ígérem rövid is lesz. Nagyon sokat nincs időm ezzel foglalkozni és amúgyis ömlik a nyál a számból, olyan fáradt vagyok munka, háztartás, gyereknevelés mellett. Ja és asszony is vagyok.

 Több insta és amúgy is celeb kiposztolt a mai generációról egy litániát.

 Csak arról szól, hogyan nem akarnak a mai fiatalok dolgozni és mennyire nincs nekik értékrendjük, mennyire más Világban élnek.

Le vagyok döbbenve és csak pillogok magam köré...

Ha nem vagyok indiszkrét...

 A celebek értenek ezzel egyet? Mivel? Amit ők mutatnak? Akik több 100 ezer követőnek azt mutatják, hogy sok követővel, hamis mindennel, lehet kapni autót, porszivót, balzsamot, ruhát, cipőt, ékszert? De még bugyit is... Miért is kéne dolgozni? Ha ma ez a menő és állítólag az élet rendje?

 Miért is? Mert valaki volt szépségkirálynő? Nem kemény iskolai tanulmányokkal... Nem robotolt éveken át sehol, egy szakmát sokak nem tudnak felmutatni. Ők értenek azzal egyet, hogy a mai generáció kisiklott? Melyik köztük egy festő? Író? Fényképész? Aki alkot maradantót... Van fotós, van ám... Tudom. Csak a szakma nem ismeri el őket... Még a piszkos cipő sem gáz a munka folyamán, retusálás nem úgy megy ahogy kéne, jobb, ha úgy hagyja. Inkább megmagyarázza...

 Abba a szentek nem gondolnak bele, hogy miért történhetett ez? Hogy 25 évesen valaki a nagy instalányok között, örül annak, hogy tud egy rakott krumplit sütni? 20 évesen pörköltet, bablevest, kelt tésztát kellett rittyentenem a ‘zuramnak’.

 Nincs más dolguk csak jógára, Félixbe, nyítópartikra menni.

 Nagy összejövetelekkel, hangoskodással, pár hetes gyerekkel a kezükben, aki ordít, mint a sakál, mert körülötte, szintén mindneki így tesz. A baba meg cuki, mert sír és Anyuka a haját tartja mind e közben a legfontosabbnak, meg azt, hogy jól nézzen ki minden pozícióban, mert több felől érkezik a kameraállás. Én nem tudom, de örülök, ha nem úgy nézek ki, mint maga a halál. Arról nem is beszélek, hogy ha pisilés közben sír fel a gyerek, talán csorgó csöppekkel rohanok, hogy mi a frász van.

 Valamelyik elmúlt 35 és kutyája van, de még egy gyűrű sem került az ujjára. Nincs ezzel baj, de valami mégis hatalmas gond.

 Példát statuálnak, közben ők azok, akik egy generációt kifordítottak teljesen a helyes és értékes világnézetből.

 Kapjanak ingyen, mert okosak, mert vállalati vezetők, ami felfelé ível, mert tehetségesek, mert sokat dolgoznak (na de nem azért, mert jókor jó helyen voltak), mert elértek valamit az életben, ami nem azon múlik kit, hogyan ismer és mennyire volt szép.

Milyen érdekes, arról nem tudnak írni és posztolni, hogyan érjék el a nagy mindenséget. Csak kritizálnak. Nem veszik sajnos észre, hogy ez a kritika egy olyan tükör, amit a fiatalok feléjük fordítottak...

Megbotránkoznak a mai fiatalokon? Hiszen, ők tették őket ilyenné.

Senki más, csak a nagy tanárok, a tanárai a mai generációnak.

Vissza a blogba