Ilyen nincs...

Ilyen nincs...

A napjaink kemények, nagyon kemények...

Már írtam, hogy az ébresztőóránk 5.30 és 6.00 között szokott felkurjantani, hogy további szándékai között, az alvás nem szerepel.

Ma különösen fura és léleksímogató volt, hogy amikor meghallottuk a hangját, az óra 7 óra 15 percet mutatott. Tény és való, nagyon fáradtak voltunk, de konstatáltuk, hogy annyira ne legyünk már azok, hiszen egy órával többet is aludtunk az átlagnál, később kelt egy órával.

Na majd ma. 

Ma majd kihúzzuk a fürdést. Ma minden megváltozik. Holnap reggel már az óra is mást mutat. Később fekszik, később kel. Szuper.

Délutáni porszívózás, ugyanis azt szereti nézni, felmosással egybe kötve. Kicsi játék.

Ma annyira nem szerette egyiket sem, inkább csavarta magát minden fele, de a lényeg, hogy hagyjuk már békén a zugó masinával. Ő fáradt, eridj fürdés, uccu alvás. 

Hát hogyne, majd mi diktálunk...Ő csak egy szereplő, mi a rendező. Bár, sokszor azt veszem észre, hogy nálunk a fika eszi meg az óvodást. Pedig, higyjétek el, szigor is van. Csak lassan, nagyobb taslit ad, mint életemben Édesanyámtól kaptam bármikor.. Nem kaptam sokszor, de van viszonyítási alapom. A kis egy éves, akkora tockost ad, hogy amikor közelít, össze szorítom a szemem.

Biztos kihúzzuk a fürdést, itt van a nagy lehetőség, hogy átálljunk egy kicsit későbbi időpontra! Nem mondom, hogy úgy vártuk a nyári időszámítást, mint a Messiást, de azért jól esne egy 8 órási kelés. Az van, amit én mondok. PONT!

Három perc és vége.

Dehogy van, amit mi szeretnénk, kizárt... Indulás. Végülis 19.00 van. Se baj, általában fél 7 és 7 között szokott lenni a pancsi amúgyis, délután sem aludt, minek az... Ki korán kel, aranyat lel. Éljünk így... Nyűgös. Haladjunk.

Szóval, amikor öltöztettem már bent a pelenkázon, szívem kuglófjának másik szem mazsolája megszólalt:

-Vancsi, azt tudod, hogy nem hétkor, hanem hatkor mentünk fürdeni?

-Jajjj Andris, 29.-én lesz állítás, ma van. Majd éjjel.

Ezt követte pár másodperc, kínos csend kíséretében.

Természetesen nem kell tovább ecsetelni, hogy éreztem magam, mikor egy olyan érzés jött, mint amikor egy serpenyővel vágnak pofán. Nem volt még ilyen, de ehhez tudom hasonlítani.

BZDMG. NE...A zsivány mindent úgy csinált, ahogy szokott. Semmi kiváltság sem az anyjának, sem az apjának. 

Mily meglepő, de a mai dátum, tegnap este éjféltől számít. A Kisfiamnak esze ágában nem volt kelni ma reggel 7-kor, hanem ő nagyon szépen tartotta azt a híres nevezetes 6-os kelést. Ma idő előtt bevégta a durcit. Nemhogy később, de egy órával hamarabb lefektettük aludni. Biztos, ami biztos.

Nem tudom kinek van több esze családban. Neki vagy nekünk.

Minden bizonnyal neki.

 

 

Vissza a blogba