Kérlek, kapj már észhez...

Kérlek, kapj már észhez...

Na, még élek.

Igaz nem találtunk tegnap este filmet és az Elveszett lányok c. filmet Andris napok óta sem tudja befejezni a Netflixen, szerencsétlen egy darabig nem találja meg az árváimat...Mondjuk azt mondják jó film. Ki tudja, a karantén végére csak meg lesz legalább az egyik csaj.

Sokat vívódtam, hogy a következő sorokat megírjam-e...

De aki követ és ismer, az tudja, hogy én nem tudok nagyon sok mindent magamban tartani. Nem szeretnék senkit sem megbántani, bár tudjuk, sok esetben, az igazság fáj.

Szóval, kinyögöm, hogy mi pöcköli a csőrömet...

Ha már a csajoknál tartunk.

Némelyik igazán eltűnhetne egy kis időre erről a nyanvadt Instagramról. Csak egy kicsit. Legalább annyira idegesítenek, mint amikor a szépségkirálynők hirdetik a világbékét vagy a legnagyobb webshopok a hatalmas leárazásukat ebben az időszakban. Jah, azért idegesítenek ennyire, mert ők pont a kifutott királynők és nem tudnak mit kezdeni magukkal, mert máshoz sem értenek. Csak felkapták őket évekkel ezelőtt és a mai napig abból élnek. 

Gratulálok! Csodás példamutatás a mostani generációnak.

Még némelyik sajnos mindig tolja a termékszponzorokat, de se baj, aki nézi az lehet éhen pusztul, mert az öregasszonyok miatt, becsődöl. Nem tudom amúgy, mit vár. Hogy a hirdetett termék után fog csorogni a nyála bárkinek is, nem pedig egy jó főtt kajáért és szabadságért? 

Értem azt, hogy van kötelezettsége a cég felé, aki küldi a termékeket.

De a jó Isten áldjon meg, legalább várj egy pár hetet. Tudom azt is, hogy ebben a helyzetben el kell terelni a nép figyelmét, de ne azzal, hogy Neked még mindig fantörpikus az életed.

Azt tudod-e, hogy az igazán szegény emberek - ha nem is az utcára, mert hála annak a magasságosnak, legalább van némi könnyítés a fizetési kötelezettségeket tekintve -, esetleg a későbbiekben nem tudják megfelelően a gyerekeiket felnevelni, mert teljes anyagi csődbe mennek? Vagy a kis maufaktúrák vagy újonnan induló vállalkozók? Esetleg a rengeteg fizetett szponzortartalom 0,01 %-át felajánlottad-e valahova, ahol igazán rászorulnak? Azzal sincs semmi baj, ha nem... Mindenki maga dönt ezekről a dolgokról.

Ha nem tudod, az sem baj, mert Neked jött az ingyen cucc. Imádlak. Néha a pofátlanságért, nem megvetés, hanem csodálat jár. 

Viszont, a felett dönthet szintén bárki ebben a "szakmában", hogy mikor, hol, milyen formában fog megjeleníteni egy posztot, termékkel megspékelve. Főleg most. A fizető fél, hidd el, nem fog megharagudni. Sőt, érezni fogja. Ha magától nem érzi, felnyithatnád a szemét, hogy most inkább ne. Egy kis idő teljen el...

Nekem is vannak szerződéseim, muszáj lesz eleget tennem a másik fél felé. Akkor is, ha ez az egész dolog még nem csengett le, hiszen mindenki próbálja ebben a pokoli időben, a legjobbat kihozni. De jelen pillanatban, minden egyes munkaadó, vállalkozó legnagyobb problémája az, hogy hogyan fogják a továbbiakban fenntartani esetleg a márkájukat, vállalkozásukat és az alkalmazottak miből fognak megélni hónapokon keresztül. Nem egy aktuális projekt fogja sajnos eldönteni, hogy mennyire tudnak fenn maradni a víz tetején. 

 

Eszméletlen, hogy ezek a nők még mindig nincsenek tisztában az élet fogalmával.

Ki kellene szabadulni a rózsaszín felhőből és esetleg a fiatalabb generációnak még mindig nem azt mutatni, hogy mennyire fancy insta celebnek lenni.

 

Ezt a helyzetet elfeledtetni ilyen módon nem lehet, ha ez lenne a célja.

Nekem is el kellett gondolkoznom, hogy esetleg mivel tudnék hasznos része lenni a társadalomnak, egy olyan termékkel, ami ráadásul olcsó, hatékony és igenis szükségük van rá az embereknek. Illetve, a környezetet is kímélem vele. Talán meg is találtam és nem a nép butítására szolgáló maszkok gyártásába kezdek. Hiszen, az jelenleg semmit sem ér, ha nem speciális. De nyugodtan mondják az instacicák, hogy ha tudsz, szerezz be maszkot... Legalább ezzel lennének tisztában. 

Szomorúan írom meg a következő mondatokat.

Sajnos, nem az a célja ezeknek a tartalmaknak, hogy az otthon ülő, talán kétségbe esett embertársunk napját egy kicsit feldobják vagy elfeledtessék, hogy milyen nehéz is most mindenkinek.

Még mindig, csak magukra gondolnak.

Nézzen mindenki egy kicsit mélyen magába és gondolja át, hogy tisztában van-e igazán, a mostani mindennapok nehézségeivel. 

Mérhetetlenül sajnálom, hogy velem egykorú nők, nem értik, hogy miről van szó.

Arról pedig nem is beszélek, hogy mindig arról lökik a sódert, ami épp jól cseng marketing szempontból.

A legvégén, muszáj megjegyeznem, hogy vannak a szívemhez közel álló emberek, akik szintén eredményeket értek el egy szépségversenyen. De annak az oka, hogy közel állnak hozzám, az nem más, mint az, hogy ők kőkemény tanulmányokkal és munkával is tudnak másokat inspirálni. 

De még az értekrendjük is rendben van.

Mert higyjétek el, most más nem számít és egy jó darabig, nem is fog.

Vissza a blogba