#MARADJOTTHON

#MARADJOTTHON

Éjszaka nem tudtam aludni és azon IS gondolkodtam, vajon Kate hercegnő, Melanie Trump még mindig a csodaszép ruháikban szambáznak föl és alá a palotában vagy Fehér Házban?

Csak én nézek ki úgy napok óta, mint egy takarítónő?

Vagy mi, hétköznapi emberek, feleslegesen gondolkozunk azon, hogy elkéne menni hajat mosni, úgy sem lehet menni sehova? Azért a hajamat megmostam. De nem vagyok benne biztos, hogy volt értelme azon kívül, hogy már nem érzek késztetést arra, hogy villával kapirgásszam a fejbőröm.

Persze az is eszembe jutott tegnap éjjel, hogy attól, mert itthon vagyok és több napon keresztül maximum a teraszig vagy az udvarig jutok, lehetek figyelmes a külsőmre.

De tudjátok mit? Nem érdekel...

Annyira boldog vagyok, a nagy gondok közepette, hogy legalább nem kell azzal foglalkozni, hogy hogy nézek ki. Jó, a hízást leszámítva...

Annyival nagyobb problémák is vannak jelenleg, nem fogok még többet generálni saját magamnak. Tudni illik, minden rosszban van valami jó...

Ha a #maradjotthon hashtaget vesszük alapul, mert amúgy mindenki előszeretettel használja mindenhol, akkor nem is kell túl sokat magyarázni azon, hogy mit is jelent és benne van egy szó, ami máshol nincs és nem is lesz. 

Otthon...

Otthon csak ott van, ahol van szeretet, tisztelet, megbecsülés, kedvesség, finom étel, harmónia. Miért ne lenne jó otthon maradni? Mi is sokat gyakoroljuk azt, hogy ne mérgezzük meg egymást csendesen az én imádott férjurammal, de azért mégis csak jó ez az itthon létes sztori. Merőben megvátozik az életünk, de vannak olyan virágok is, amik elhullajták a szirmaikat, de attól még élnek. Majd újra hoznak virágot.

Na persze arról nem beszélek, hogy a VAVAVIN-nal kelek és fekszem, hogy mi lesz és hogyan tudom majd hónapok elteltével az emberekben súlykolni azt, hogy az új gönc jó, kell a rongy, de tényleg.

Akkor is, amikor azt látom, hogy gazdaságilag és lelkileg talán rottyon lesz mindneki, na de pont azért, mert még mindig fontos a külcsín és nem tud azon a Katus Attila vagy bárakárki által megformált kerek hátsóján maradni sok-sok ember.

Csak azt nem értik nagyon sokan, hogy az utcán bolyongás, a becsődölt kis vállalkozók bezárt üzleteinek kirakatát nézni és sírni, közel sem lesz annyira szép és jó, mint most, egy kicsit megállni, körül nézni és végig gondolni, hogy otthon lenni jó. Mert minden meg van ahhoz, hogy boldog lehess.

Vissza a blogba