Nem halhat meg...

Nem halhat meg...

Mily meglepő, de sokszor meghökkentő mondatok hagyták el a számat, amire csak akkor jöttem rá, amikor azokat másoktól is hallottam.

Tudjátok, csak akkor tudatosul bennünk, ha halljuk...

Szóval, az a bizonyos mondat: "Nem veszem meg, mert úgy sem megyek sehova."

STOP!

Akkor a közért, a munkahely, a családdal egy séta, az nincs a térképen? Azért annyira nem vagyunk menők, hogy lesétáljunk egy térképről, az még sajnos nem megy, pedig tudom, sokszor szaladnánk el jó messzire, legfőképp egy Anyós elől. Tudom... De erre még gyúrni kell.

Miért csak akkor vehetünk meg magunknak valamit, ha másik húsz, negyven, száz, ezer ember közé megyünk? Csak akkor kell valahogy kinézni? Dehogy... Azért, mert nincs most hegyén-hátán rendezvény, igényesek lehetünk magunkra és léleksímogató vásárlások becsúszhatnak. Inkább ez csússzon be, mint egy gyerek. Az higyjétek el, drágább, mint egy-egy álomdarab.

Lehet ez most a részemről marketing duma, vagy aminek szeretné olvasni az, aki olvassa. Már, ha olvassa valaki. 

De egyáltalán nem az... A szimpla igazság.

Én sem mondhatom, hogy: "Jaj, minek?" Egyrészt a szakmám miatt, másrészt azért, mert nő vagyok. Nagyon örül otthon a kolbász, ha spórolsz, főleg ebben a helyzetben. Ezt is tudom, közelről vizsgálva is, higyjétek el. De ha már a kolbásznál tartunk. Attól, mert egy kis kolbászra vágyom, a 95 %-a annak a kolbásznak ugyanúgy itthon van...

Azaz...

Attól, mert nem mész esküvőre, szülinapi bulira, azért elmész még jó sok helyre és nem nézünk ki úgy, mint a takinéni a lépcsőházban. Adhatsz magadra, mert igenis, minden nap elmész valahova. Ne csak akkor mutassuk, hogy van ízlésünk, amikor sok embernek kell megmutatni. Mert nem másnak, hanem saját magunknak kell bizonyítani. Nem másnak kell megfelelni, hanem saját magunknak. 

Amennyire nem adunk már magunkra esetleg azzal, hogy nem úgy szaladunk el elintézni valamit, mint leglegelőtte, annyira kell most újra erőt venni mindenkinek magán és rájönni arra, hogy az is ciki, ha azt mondják: "Atya ég, ez jól lerobbant."

Ne engedjük meg magunknak azt, hogy a kialakult helyzet miatt egy olyan dolgot tegyünk tönkre és tegyük semmissé, ne hagyjuk meghalni, ami létezik azóta, amióta Világ a Világ.

Mert jól tudjuk, hogy a divat az egyetlen olyan dolog, amit mindenki tud viselni a mosolyával együtt. 

Vissza a blogba